Alakváltók?

Ma szinte egész nap kutattam. Az alakváltók létének lehetősége után "nyomoztam" úgymond.

Az egész 3 db videóval kezdődött, amire egy ismerősöm hívta fel a figyelmemet. A CNN hírtelevízóban felbukkanó szakértők több mint furcsán viselkednek. Csupán betegek, vagy ők lennének az alakváltók? Vagy valami más? (Lásd alul)

Bizarr szemhéjak, hegyes nyelvek, éles fogak, és ki tudja még mi, amit a kamera nem rögzített.

Az alakváltók mítoszai egészen az ősidőkig nyúlnak vissza, anno az emberek hitték, talán okkal, hogy egyes "kiválasztottak" képesek felvenni egy állat, esetleg egy másik ember alakját.

Egyes mesékben is megjelennek hasonló lények, mi még mesének hisszük őket. a Grimm fivérek meséi valójában nem ilyen kedves, jóságos történetek, hanem a kőkemény valóságot tükrözik: Szex, halál, erőszak, gyilkolászás... és még sorolhatnám. A gyerekek kedvéért lettek átírva.

Állítólag több ilyen mese a valóságon alapul, Grimmék nem mesének szánták, hanem mondjuk..."tudományos feljegyzéseknek" vagy hasonlóknak.

A tanulság volt az előtérben. tanulni pedig abból lehet, amit már valaki egyszer elkövetett.

Ez csak egy elmélet, de elég sok meséjükben előfordul az átváltozós sztori.

Vegyük példának a Piroska és a Farkas c. mesét. Röviden a farkas beszélget a kiscsajjal az erdőben(már ez elég furcsa), aztán elmegy a nagymamához, felfalja, aztán a helyébe lép. Nos, szerintem a kiscsaj nem olyan hülye, hogy összetévessze a farkast a nagyanyjával. (gondolom farkasnak fel kellett vennie a nagymama alakját).

Hófehérke és a 7 törpe: A gonosz mostoha egy öregasszony alakját veszi fel, hogy Hófehérke közelébe férkőzzön, és megmérgezze.

Nem is kell nagy ugrás, és máris itt van a vérfarkasok legendája, talán a legismertebb alakváltókról szóló mítosz.

Gondolom ezt mindenki ismeri már, de aki nem, röviden elmagyarázom: Adott egy vérfarkas, aki ha megfertőz egy embert, valamely testnedvével, mondjuk harapás útján a nyálával, az is vérfarkas lesz. Ezek a hold változásait követve tudnak átalakulni. Ezüsttel lehet őket megölni, stb...stb...

A nem is olyan ősi indián mítoszok közt előfordultak sámánok (a fent már említett "kiválasztottak"), akik fel tudták venni különböző szent totem állatok(holló, farkas, stb...) és más emberek alakját.

Ott vannak még a görög mítoszok: az istenek és az istennők fel tudták venni mások alakját. az akkori ember egy egyszerű mobilt is isteni csodának hívott volna, hát még egy ilyen átalakulást...

Hamár a mobilról feljött a modern kor, (remélem ezért még nem köveznek meg) de ott van az X-men.

ez is jó kis sztori, a génjeikben van egyes embereknek, hogy felvegyenek más alakot (Pl: Mystic).

Ez nem teljesen hülyeség. Az evolúció eredményeképp létrejöhetnek hasonló képességek, mint anno a majomembereknél az, hogy 2 lábra emelkedjenek, és elkezdjenek járni. Az emberi test számos titkot tartogathat még nekünk, és még most is csak a fizika határait kaparásszuk. Akár a múltban, akár most, akár a jövőben, egyáltalán nem elvetendő feltételezés, hogy az átalakulás képességét néhányan magukban hordozzák.

Mondhatjuk úgy is, hogy a DNS-ünk lehetőségei szinte határtalanok.

Talán köztünk járnak, miközben nem is sejtjük. talán épp a legjobb barátaink, talán a családtagjaink, esetleg a szerelmünk is ilyen lény. Csak annyit javasolhatok, hogy járjunk nyitott szemmel. Apróbb jelek mindig vannak.

Szóval itt vannak a videók:





Akár átverés is lehet, ezt nem tudhatom, mindenki azt hisz amit akar. Akár még én is tévedhettem ezzel az írásommal. Mondjuk ez az alakváltós dolog, ez még csak nem is a legrosszabb dolog ami történhet. Talán én lennék a legboldogabb, ha ez lenne igaz, nem pedig hogy emberi alakot öltött földönkívüliek, vagy valami járvány...
A lényeg, hogy ezek (akármik is legyenek: alakváltók, földönkívüliek, vagy bármi más) lassan beférkőznek a világunkba. Szívem szerint nem hagynám, de ugyan...mit tehetnék? A fejlődést, vagy akárhogy is nevezzük
nem lehet megállítani. 


"Az evolúció utat tör magának."

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése