Kísértetjárás a debreceni Dobozi lakótelepen

Debrecenben a Dobozi lakótelepen állnak azok a panelházak, melyek a hatvanas években egy korábbi temető helyére épültek. A Fényes udvar tízemeleteseibe a debreceni szóbeszéd szerint máig visszajárnak kísérteni a szellemek. A szokatlan jelenségek főleg az átadás utáni első években mutatkoztak, de rémtörténeteket még ma is hallani.

Az idősebb lakók úgy tudják, hogy a Dobozi temetőt nem számolták fel teljesen. Az elhunytakat, akiknek megvoltak a hozzátartozói, atszállíttatták a nagyerdei Köztemetőbe, ám akadtak gazdátlan sírok is, amelyeknek vagy nem találták meg a gondozóit, vagy nem is keresték. Így sok sírhelyet egyszerűen eldózeroltak. A Fényes udvarban nevelkedett fiatalabb lakók közül többen is úgy emlékeznek vissza gyerekkorukra, hogy a homokozóban ásás közben, nem ritkán találtak emberi maradványokat, főleg kar és lábszár csontokat, de néha még koponyát is.

Valamint arról is beszámoltak, hogy olykor furcsa hangokat hallottak, máskor kisebb tárgyak estek le megmagyarázhatatlan módon a polcokról vagy asztalokról. De találkoztunk olyan lakóval is, aki arról mesélt, hogy még mostanában is előfordul, hogy különös érzés fogja el, mintha valaki mellette állna, pedig teljesen egyedül van, ráadásul ilyenkor hűvösnek érzi a levegőt maga körül. Ugyanez a lakó olyan esetről is beszámolt, mikor a Tv készüléke teljesen magától kikapcsolt, máskor a mennyezeti lámpájának izzói kezdtek el érthetetlen okokból vibrálni. Érthető módon, az illető minden esetben nagyon megijedt és kiszaladt a lakásából.

A lámpahunyorgást és a különböző elektromos jelenségeket viszont feszültség ingadozás is okozhatja. Azonban tekintettel a gazdátlan és exhumálatlan tetemekre, előfordulhat, hogy valóban „élnek” még szellemek a lakótelepen.

/paranormal.hu/

2 megjegyzés :

  1. Sziasztok!

    Ledöbbentem amikor elolvastam, hogy egy temetőre épült a panel... Tavaly egyetemista "lakója","bérlője" voltam az egyik panelháznak és olyan durva dolgokat tapasztaltunk a barátainkkal, hogy a mai napig nem tudok rá érteles magyarázatot adni...

    Röviden tömören:
    Hajnal 2-3 körül, leszakadt egy polc konyhában, amin egy mikró volt és a mikró alatt lévő mosatlan poharak, tányérok darabokra törtek, a mikró pedig a földre esett.

    A Wc-ben egy olyan polc szakadt le ami körülbelül 1-2 gramm és ráadásul olyan volt a polc, hogy csak úgy lehet levenni, hogy ha megemeltük az egészen mert akasztós volt. Az a pár grammos polc ráesett a wc csapjára és elindult a víz a wcben fullos nyomással. Itt csak pár dolog a bökkenő. A polcot tartó csavarok a helyükön voltak és mint említettem nem tud leesni sem csak ha megemeljük tehát erre megint nincs magyarázat. A wc-n lévő csapot erősen kellett megnyitni az a nagyon könnyü kis aluminium polc nem tudja elforgatni a csapot maximálisan. Amikor ez történt akkor a konyhában is magától felkapcsolódott a villany és a folyosón pedig kiégett a lámpa ami fel volt kapcsolva...

    Nem beszélve a rengeteg megmagyarázhatatlan dolgokról... Magától átkapcsolt másik csatornára a tv, hol ott a tv távkapcsoló a tv tetején volt. Még emlékszem rá veszekedtünk is, hogy ki menjen érte de végül nem ment senki...

    VálaszTörlés