7 jel, amely kopogó szellem jelenlétére utal

Most megtudhatod, hogyan ismerheted fel, ha a lakásodban esetleg poltergeist (kopogó szellem) jelenség tapasztalható.

Nehéz lehet különbséget tenni a kopogó szellemek, a szellemek, valamint a kísértetek aktivitásai között. Míg a szellemek és a kísértetek tevékenysége a szellemi energia révén jön létre, addig a poltergeist aktivitás – amit „ismétlődő spontán pszichokinézisként is ismerünk (angol rövidítése RSPK) – egy olyan személy által keltett pszichikai energia eredményeképpen jön létre, akire közvetítőként hivatkoznak.

De vajon miből deríthetjük ki, hogy a lakásunkban talán poltergeist tevékenység folyik? A legtöbbször tudunk róla, ha ilyenünk van, mivel nem szokványos és eléggé nyilvánvaló: ismeretlen eredetű hangokat, szagokat és mozgásokat tapasztalunk.


A továbbiakban a kopogó szellemi jelenlét hét leggyakoribb jellemzője szerepel. Azonban hadd tegyem világossá, hogy amennyiben a következőkben szereplő tevékenységek közül egy vagy több dolgot tapasztal – vagy tapasztalni vél –, akkor az nem jelenti automatikusan azt, hogy minden kétséget kizáróan kopogó szellemtől ered. Létezhetnek világibb, mindennapibb okai is az aktivitásnak. Például ismeretlen eredetű illatok a nyitott ablakon át is bejöhetnek, illetve a kimaradozó, ki-bekapcsolódó világítást a hibás villanyvezeték is okozhatja.

Logikus magyarázatokat ajánlott keresni, mielőtt elhamarkodottan arra a következtetésre jutunk, hogy poltergeist van a dologban, minthogy az igazi kopogó szellemi aktivitás – bár több száz valódi eset alapján leszűrt, jól dokumentált jelenség – viszonylag ritka. A szakképzett kutatók esetleg segíthetnek Önnek megállapítani, hogy mi állhat egy jelenség hátterében.

Miután ezt elmondtuk, következzen a 7 jel, amely segíti a felismerést:

1 – ELTÜNEDEZŐ TÁRGYAK

A kulcsait és a mobiltelefonját mindig ugyanarra a helyre szokta tenni. Egy perccel később körbenéz és hűlt helyét találja. Ön és a családja mindent tűvé tesz érte, de nem találják. Később – néhány nap múltán vagy még később – a tárgy rejtélyes módon újra előkerül ugyanazon a helyen, ahová rakni szokta. Vagy, ami még bizarrabb, később megtalálja egy teljesen képtelen helyen, például egy könyvespolc tetején, egy cipős dobozon, egy vécében… vagy valamelyik másik helyen, ahová millió év alatt sem tenné soha.

2 – LEBEGŐ VAGY REPÜLŐ/ELDOBOTT TÁRGYAK

Tévénézés közben csak üldögél, teljesen belemerül egy hatásvadász filmbe, amikor váratlanul a pattogatott kukoricás tál, amiből folyamatosan ropogtat, felemelkedik a dohányzóasztalról és néhány centivel arrébb lebeg a levegőben, majd a földre pottyan. Vagy… éppen hangosan vitatkozik a tinédzser lányával, majd amint kiviharzik a szobából, a könyvek és a csecsebecsék éktelen robajjal lezuhannak a könyvállványról úgy, mintha csak a fiatal lány dühe lett volna rájuk hatással.

Az fizikai tárgyak ilyesfajta mozgása drámai lehet, ugyanakkor előfordulhat, hogy egy olyan apró tárgy, mint amilyen egy Tic Tac-os doboz, néhány centivel odébb csúszik az asztalom, avagy egy olyan nehéz tárgy, mint amilyen egy hűtőszekrény, magától felemelkedik a konyha padlójáról.


3 – SZAGOK ÉS ILLATOK

Senki nem dohányzik az otthonában, mégis egy alkalommal jól kivehető szivar- vagy cigarettafüst válik érzékelhetővé a fürdőszobában. Vagy… miközben a lefekvéshez készülődik, hirtelen ellenállhatatlan orgonaillat tölti be a szobát.

Ahogyan azt a fenti esetek példázzák, mindenféle szag kintről is bejöhet a házába, még akár az elhaladó autókból is, így ilyesfajta illatok nem szükségképpen utalnak poltergeist jelenségre.

Az ilyen illatok és szagok ugyanakkor szellemi aktivitásnak is lehetnek a jelei, mivel azok kapcsolatban állhatnak egy szellemmel vagy egy itt rekedt kísértettel.

4 – ELEKTROMOS INTERFERENCIA

Johnny-nak kemény időszaka van a suliban, s néha, amikor mogorva képpel lép be a nappaliba, a felsővilágítás és a lámpák villózni szoktak. Vagy… hajnali három óra van, majd a csutkára felhangosított lejátszóból áradó zene veri fel az álmából, és sem a házon belül, sem azon kívül nincs meg sehol a távirányító, amivel ki lehetne kapcsolni.

5 – ERŐ A SEMMIBŐL

A kandallópárkányon álló antik óra már évek óta nem működik, azonban ez egy családi ereklye és szereti nézegetni, ahogy ott díszeleg, így megtartotta. Teljesen váratlanul elkezd járni és a nagymutató újra mozgásba lendül annak ellenére, hogy tíz éve nem volt felhúzva. Vagy… este 9.15 van és a gyerkőcök elaludtak az ágyukban, amikor előzmények nélkül Billy kis játékvonata elkezdett végigpöfögni a nappali padlóján keresztül-kasul. Különösnek gondolhatja, de kikapcsolja és visszateszi. Néhány perccel később a kisvonat ismét beindul. Azt gondolhatja, hogy valami baj van a kapcsolóval, ezért kinyitja az elemtartót, hogy kicserélje az elemeket…, azonban egyáltalán nincs benne elem!

6 – KOPOGÁSOK, KOPPINTÁSOK, LÁBNYOMOK ÉS MÁS ZÖREJEK

Az irodájában van és próbálja rendszerezni a csekkfüzetét, viszont nehezére esik a koncentrálás, amikor a férje bemegy a másik szobába, amikor valamilyen oknál fogva hatalmasat üt a falba. Kimegy, hogy szemügyre vegye, s csak azután eszmél rá, hogy a férje tekézni ment és még nincs otthon. Senki sincs otthon. De akkor honnan származik a zörej? Vagy… a családja a konyhaasztalom éppen egy izgalmas Monopoly játékban merült el. Egyszer csak minden csevejnek vége szakad, amikor mindenki az alagsorból felszüremlő lépések zajára fordítja a figyelmét. Apuci leellenőrzi, de természetesen senki sincs ott.


7 – FIZIKAI TÁMADÁSOK

A tizenkét éves Alyssa ki nem állhatja, hogy a szülei állandóan veszekednek. Az állandó kiabálás és üvöltözés már az őrületbe kergeti. Fejét a kezébe horgasztva a szoba sarkában szokott ücsörögni és sírdogálni. Egyszer csak összerándul a hátába nyilalló fájdalom hatására. Amikor szemügyre veszi a tükörben, friss karmolás nyomokat lát. Vagy… a kopogó szellemi tevékenység – a rejtélyes puffanásoktól a repülő kávésbögrékig – egyre inkább fokozódott a Ferman háztartásban, és úgy tűnik, hogy a kis Becky áll a jelenségek középpontjában. Ez akkor vált a legkellemetlenebbé, amikor meglátogatta Donald nagybácsikáját, akinek láthatóan egy nem látható kéz mért erős pofonokat az arcára.

Az effajta fizikai támadásokat dokumentálták az olyan esetekben, mint amilyen a Bell Witch vagy az Amherst poltergeist, azonban nagyon ritkán fordulnak elő és csak a legkeményebb esetekben.

HOGYAN ISMERHETÜNK FEL EGY POLTERGEIST ESETET?

Egy tapasztalt paranormális kutató vagy parapszichológus segíthet annak eldöntésében, hogy ami az otthonában történik, az poltergeist aktivitás-e, vagy egy kísértet műve – ami hasonló jelenségeket produkál –, avagy hogy van-e logikus, nem természetfeletti magyarázat rá.

Kopogó szellem esetében a kutató egyéb tényezőket is keresni fog. Minthogy a poltergeist tevékenység egy fizikai hatás, semmint szellemi alapú, a kutatónak meg kell próbálnia meghatározni, hogy ki a közvetítő, vagyis az a személy, aki a telekinetikus hatást létrehozza.

Mivel különféle erő állhat az aktivitás hátterében, ideértve az érzelmi, a fizikai, a pszichológiai és még a hormonális erőket is, ezért a kutatónak meg kell próbálnia megvizsgálni az egyéni és a családi energiákat, és nagyon nagy energiát kell arra fordítani, hogy a terapeuták vagy a tanácsadók segítségét megfogadjuk.

Vagy megszűnik: a poltergeist aktivitás legtöbbször rövid életű, s nem tart egynéhány napnál tovább. Csakugyan ritka, hogy hónapokig vagy még tovább elhúzódik. Az idő nagy részében szinte magától eltűnik.

/forrás: http://paranormal.about.com / boldognapot.hu/

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése